Enkel gulaschsoppa

bild179

gul lök
vitlök
chili
rotselleri
palsternacka
morot
röd paprika
potatis (fast)
nötfärs
tomatpuré
krossade tomater (gärna med chili)
buljong
paprikapulver
spiskummin
cayenne

Skär gul lök, rotselleri, palsternacka, paprika och morot i bitar om drygt 1 cm x 1 cm. Finhacka chili och vitlök. Fräs allt på hög värme i en gryta.

När grönsakerna fått färg, blanda ner köttfärs. När köttfärsen blivit genomstekt, häll över krossade tomater, en klick tomatpuré och någon halv deciliter buljong.

Låt allt koka ca 10-15 minuter, krydda under tiden med paprika, spiskummin, cayenne och salt. Lägg ner skalad och grovt delad potatis och låt koka ytterligare 30 minuter. Smaka av.

Servera med persilja och creme fraiche.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s